Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

BANDIRMA KENT KONSEYİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bu haberin fotoğrafı yok

panc-konseyyBandırma Kent Konseyi yaşadığımız ocak ayında yapılması planlanan seçimli genel kurulun ertelenmesi sonrası yerel basında çıkan eleştiri niteliğindeki haberlere yapmış olduğu basın açıklaması ile cevap verdi.

İŞTE BANDIRMA KENT KONSEYİ TARAFINDAN YAPILAN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Bandırma Kent Konseyi 2007 yılında kurulmuş olup, sivil toplum örgütlerinin bir bileşkesidir. Kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalarla Bandırma da saygın bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir.

Kent Konseyinin Yönetmeliğine göre ;

Madde 5 -(1) : Kent Konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde 8 inci maddede belirtilen üyelerden oluşur.

Madde 11-(1) : Yürütme Kurulu Genel kurul tarafından birinci dönem için iki, ikinci dönem için üç yıl görev yapmak üzere seçilir.

Madde 11/A : Kent Konseyi Başkanı genel kurul tarafından seçilir. Görev süresi yürütme kurulunun görev süresiyle parelel olup ilk dönem için iki, ikinci dönem için üç yıldır.

Bunlara göre Bandırma Kent Konseyi seçimli genel kurulu yerel yönetim seçim sonrasına ertelenmiştir. Amacımız herhangi bir kaos ve kent konseyine zarar verecek bir tartışmaya neden olmadan sağlıklı bir ortamda kent konseyi başkan ve yürütmenin seçilmesidir.

Saygılarımızla

Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu

  Kaynak : Haber Merkezi