Erdek’in Narlı Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alındıktan sonra bölgedeki çalışmalar aralıksız devam etti.
Erdek ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nde başlayan orman yangını, hem havadan uçak ve helikopterlerin, hem de karadan çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibinin koordineli ve özverili müdahalesi sayesinde nihayetinde kontrol altına alındı.
Yangının yayılımının durdurulmasının hemen ardından, olası yeniden alevlenmelerin önüne geçmek ve yangının tamamen söndüğünden emin olmak amacıyla bölgede kapsamlı soğutma çalışmaları başlatıldı. Ekipler, yangının tamamen bertaraf edilmesi için büyük bir titizlikle tedbirlerini sürdürdü ve riskli alanlarda kontrollerini yoğunlaştırdı.
Yangın bölgesine gelen üst düzey yetkililer arasında Erdek Kaymakamı Hasan Göç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da bulunuyordu. Bu isimler, sahada devam eden çalışmaları bizzat gözlemleyerek ekiplerden son duruma ve yapılan müdahalelere ilişkin detaylı bilgiler aldılar.
Yetkililer, yangının kontrol altına alınmasında gösterdikleri üstün gayret ve fedakarlık için tüm ekiplere ve bu zorlu süreçte desteklerini esirgemeyen bölge halkına içten teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca, soğutma faaliyetleri tamamen sona erene kadar bölgede yaşayan ve bulunan herkesi dikkatli olmaya, olası risklere karşı uyanık davranmaya davet ettiler. Bu tür durumlarda vatandaş işbirliğinin ne denli önemli olduğu bir kez daha vurgulandı.


