Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Tutuklanmasının Ardından CHP’den İstifa Etti

Manavgat’tan Siyasi Deprem: Tutuklu Belediye Başkanı CHP’den Ayrıldı Antalya’nın Manavgat

Manavgat’tan Siyasi Deprem: Tutuklu Belediye Başkanı CHP’den Ayrıldı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden alınan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti. Kara, yaptığı yazılı açıklamayla hem istifa kararını duyurdu hem de parti yönetimine ağır eleştiriler yöneltti.

“Ata Ocağından Ayrılıyorum”

Niyazi Nefi Kara, açıklamasında, “Bugün itibarıyla ata ocağım olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı. İstifa gerekçesi olarak, CHP yönetiminin kendisini yalnız bıraktığını öne sürdü. Kara, hakkında henüz bir iddianame hazırlanmamış olmasına rağmen partisinin üyeliğini askıya aldığını hatırlattı.

“Suçlu Muamelesi Kabul Edilemez”

Kendisine yönelik uygulamayı eleştiren Kara, “Diğer tutuklu belediye başkanları için masumiyet karinesi savunulurken, şahsım hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan suçlu muamelesi yapılması kabul edilemez” dedi. Bu durumun parti içinde adaletsizlik olarak gördüğünü belirtti.

Tepki Parti Yönetimine

İstifasının ardından partililere küs olmadığını vurgulayan Niyazi Nefi Kara, asıl tepkisini parti yöneticilerine yönelik olduğunu açıkladı. Kara, kendisini feda ettiğini düşündüğü parti yöneticilerinin tutumunu protesto ettiğini ifade etti.

  Kaynak : Haber Merkezi