Erdek’te Tarımda Yeni Dönem: Sera Gazı Uygulamasıyla Verimlilik Yükseliyor
Erdek ilçesinde seracılık yapan çiftçiler, son dönemde uyguladıkları sera gazı uygulamaları sayesinde domates üretiminde önemli bir artış elde etti. Güney Marmara’nın önemli tarım merkezlerinden biri olan Erdek’te, özellikle domates yetiştiriciliği, bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor.
Sera Gazı Uygulaması Domates Verimini Nasıl Etkiliyor?
Çiftçiler tarafından yapılan açıklamalar, sera gazı uygulamalarının bitki gelişimini hızlandırdığını ve meyve kalitesini artırdığını gösteriyor. Özellikle karbondioksit (CO2) takviyesi sayesinde fotosentez sürecinin optimize edildiği belirtiliyor. Bu durum, domates bitkilerinin daha hızlı büyümesine ve daha fazla ürün vermesine olanak tanıyor.
Çiftçilerin Gözünden Sera Gazı Uygulaması
Uzun yıllardır Erdek’te seracılık yapan Ahmet Demir, “Son iki yıldır sera gazı uygulamasına geçtik ve verimlerimizde gözle görülür bir artış oldu. Eskiden dekar başına ortalama 5 ton domates alırken, şimdi bu rakam 7
- 8 tona kadar çıkıyor” dedi. Bir başka çiftçi Ayşe Kaya ise, “Sera gazı uygulaması sadece verimi değil, aynı zamanda ürünlerimizin kalitesini de artırdı. Domateslerimiz daha lezzetli ve dayanıklı oluyor” ifadelerini kullandı.
- Erdek’te domates üretimi son yıllarda %30 arttı.
- Sera gazı uygulaması sayesinde ürün kalitesi yükseldi.
- İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere teknik destek sağlıyor.
Erdek’te Sera Alanları Genişliyor
Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sera gazı uygulamasına olan talebin her geçen gün arttığını vurguladı. Yetkililer, “Son yıllarda Erdek’teki sera alanları önemli ölçüde genişledi. Çiftçilerimiz, modern tarım tekniklerini kullanarak verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Bu durum, hem çiftçilerimizin gelirini artırıyor hem de bölge ekonomisine olumlu katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.
Erdek’teki seracılık sektörü, bölgenin tarımsal potansiyelini daha da artırarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Çiftçilerin bu başarılı uygulamaları, diğer bölgelerdeki üreticilere de örnek teşkil ediyor.