Ege İhracatı 9 Ayda 32,6 Milyar Dolara Ulaştı
Ege Bölgesi, 2025 yılının eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre %5’lik artışla 3 milyar 470 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, bu performansla bölgenin ocak
- eylül dönemindeki toplam ihracatı %1,4 artışla 32,6 milyar dolar seviyesine yükseldi.
- eylül döneminde ise en hızlı büyüyen il Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar, bu dokuz aylık dönemde ihracatını %25 artırarak 671 milyon dolara taşıdı. İlin sadece eylül ayı ihracatı da %9’luk artışla 50,5 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.
Bursa, İzmir’i Fotofinişle Geçti
Eylül ayında bölgenin geleneksel ihracat lideri İzmir, 1 milyar 802 milyon dolarlık ihracat yaptı. Ancak Bursa’nın %20’lik yüksek artışla 1 milyar 809 milyon dolara ulaşması, İzmir’i fotofinişle geride bıraktı. Böylece Bursa, Ege Bölgesi’nin eylül ayı ihracat şampiyonu oldu.
Uşak Eylül’ün Yıldızı Oldu
Eylül ayının en dikkat çekici performansı Uşak’tan geldi. Yılın ilk 8 ayında durağan bir seyir izleyen Uşak, eylülde ihracatını %16,5 artırarak 45 milyon dolara çıkardı. Bu artış oranıyla Uşak, Ege Bölgesi’nin eylül ayındaki en yüksek büyüme hızına sahip ili unvanını aldı.
Afyonkarahisar 9 Ayda Lider
2025 yılının ocak
