Edremit Belediyesi ve İDA Arama Kurtarma (İDA SAR) personeline yönelik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından akreditasyon süreci kapsamında eğitim verilmeye başlandı.
Eğitimin Amacı ve Kapsamı
AFAD’ın düzenlediği akreditasyon eğitimi, afet ve acil durumlarda daha etkin müdahale kapasitesi oluşturmayı hedefliyor. Eğitimler, arama kurtarma çalışmalarında görev alacak personelin standartlara uygun şekilde yetiştirilmesini amaçlıyor.
Katılımcı Kurumlar
Eğitime, Edremit Belediyesi ve İDA Arama Kurtarma ekibinden personeller katılıyor. Bu iş birliği, bölgedeki afet hazırlık seviyesinin artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Akreditasyon Süreci
AFAD’ın akreditasyon süreci, arama kurtarma ekiplerinin belirli kriterlere göre değerlendirilerek yetkinliklerinin belgelenmesini içeriyor. Bu kapsamda verilen eğitimler, personelin teorik ve pratik becerilerini geliştirmeye odaklanıyor.


