Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

CHP Balıkesir İl Başkanı’ndan Seçmenlere Sandık Çağrısı

İmamoğlu’nun Diploması İptal Edildi, CHP’den Tepki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

İmamoğlu’nun Diploması İptal Edildi, CHP’den Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından iptal edilmesi üzerine CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, partililere sandık çağrısı yaptı. İl Başkanı Köybaşı, bu kararın hukuka aykırı olduğunu ve tanınmayacağını vurguladı.

41 Bin Üyeye Çağrı

Köybaşı yaptığı açıklamada, 23 Mart’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptal edilmediğini belirterek, Balıkesir’deki yaklaşık 41 bin partiliye seslendi. Köybaşı, “Ekrem İmamoğlu aday olmasın diye diplomasını iptal etmişler. Öyleyse hodri meydan! Balıkesir örgütü ayağa kalkmalı” ifadelerini kullandı.

“Kararı Tanımıyoruz”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, alınan kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu ve yolculuğa aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Köybaşı, “13’üncü Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem Başkan demek için 23 Mart’ta 41 bin üyemizin tamamı sandık başına gidecek ve kararlılığımızı göstereceğiz” dedi.

Hukukun Üstünlüğüne Vurgu

Köybaşı açıklamasında, hukukun üstünlüğüne gölge düşüren her türlü girişime karşı duracaklarını, adalet ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti. Köybaşı, “Güzel ülkemizde hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz. Ekrem Başkanım, haklı mücadelenizin sonuna kadar yanınızdayız. Huksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

    • CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, İmamoğlu’nun diplomasının iptaline tepki gösterdi.
    • Partililere 23 Mart seçimlerinde sandık başına gitme çağrısı yaptı.
    • İl Başkanı Köybaşı, alınan kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

  Kaynak : Haber Merkezi