Pekin’de gerçekleşen CACIE-CEE Eğitim Fuarı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un önemli katılımına sahne oldu. Bu uluslararası etkinlikte Rektör Boz, İngiltere, Almanya, Malezya ve Çin’den gelen üniversite temsilcileriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdi.
Yapılan müzakerelerde, başta akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi olmak üzere, öğrenci ve akademisyenlerin küresel hareketliliğinin artırılması ile yepyeni uluslararası bağların kurulması gibi kritik konular detaylıca ele alındı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), uluslararası yükseköğretimdeki iş birliği ağını genişletme hedefiyle, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen CACIE-CEE Eğitim Fuarı’nda bir dizi önemli temas gerçekleştirdi. Üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde bu prestijli fuara, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz doğrudan iştirak etti.
Rektör Boz’a, fuar heyetinde Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selahattin Koşunalp ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Adem Korkmaz eşlik etti. Bu küresel çaptaki organizasyon, dünyanın dört bir yanından yükseköğretim temsilcilerini bir araya getirirken, BANÜ ekibi ev sahibi Çin başta olmak üzere pek çok farklı ülkeden üniversite yetkilileriyle görüşmeler yaptı.
Bu önemli temaslar süresince, İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından York Üniversitesi, Almanya’dan mühendislik alanında öne çıkan Technische Universität Ilmenau (TU Ilmenau), Malezya’dan sektörle entegre Universiti Teknologi PETRONAS ve Çin’den Hanzhong Normal University, Zhejiang Yuexiu University ile Tangshan Maritime Institute gibi seçkin üniversitelerle ikili iş birliği potansiyelleri masaya yatırıldı.
Yapılan görüşmelerin temel odağını, mevcut akademik iş birliklerinin güçlendirilmesinin yanı sıra, öğrenci ve akademisyen değişim programlarının kapsamının genişletilmesi ve global ölçekte yeni ortaklıkların kurulması oluşturdu. Netice itibarıyla, gerçekleştirilen bu stratejik ziyaret ve temaslar aracılığıyla BANÜ’nün uluslararası platformdaki tanınırlığının ve etki alanının artırılması amaçlanmaktadır.



