Son Dakika
23 Kasım 2017 Perşembe

Bandırma’nın Meşhur Tahin Helvası

14 Ekim 2017 Cumartesi, 15:04

Tahin Helvası; susam tanelerinin öğütülmesiyle üretilen tahinin, şekerli şerbet ve çöğen suyuyla karıştırılarak ortaya çıkan hem besleyici hem de lezzetli bir tatlıdır. İyi bir helvanın lezzetindeki en önemli unsur, her üründe olduğu gibi yine ana malzemenin kalitesidir. İyi bir tahin helvası ağızda erimeli ve bıçakla kesildiğinde kırılmayıp düz bir kalıp halinde kalmalıdır.

Tahin helvası yoğun bir besin kaynağıdır. Protein oranı et ve balıktan aşağı olmasına rağmen yumurta ile aynı değerdedir. Ayrıca yağ ve karbonhidrat oranı diğer gıdalardan fazladır. İçerdiği besin elementleri bakımından dengeli bir besin olan helvanın 100 gramının verdiği kalori en aşağı 500 olup, bu nedenle daha çok kış aylarında tüketilmektedir.

Tahin Helvası’nın Faydaları

Tahin helvası içeriğinde bulunan çöven, bulaşıcı hastalıklardan arındırıcı ve koruyucu etkiye sahiptir. Diğer ana maddesi olan susam sayesinde ise vücuda enerji verir ve yağ asitlerinin oluşumunda önemli rol oynar, bedeni güçlendirir ve hücreleri yeniler.

  • Acıktırmaz, tok tutar.
  • Mide rahatsızlığına iyi gelir, mideyi rahatlatır
  • Fiziki güce dayalı çalışanlar, hamileler ve sporcuların ihtiyacı olan ekstra enerjiyi sağlar.
  • Balgam sökücü özelliği vardır.
  • B vitamini eksikliğine birebirdir.
  • Kalsiyum bakımından çok zengindir.
  • Kolesterolü dengeler.
  • Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.
  • Vücut direncini sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tahin Helvası Çeşitleri

  • Sade
  • Cevizli
  • Antep fıstıklı
  • Yaz Helvası

You must be logged in to post a comment Login

proje-bandirmacomtr