Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Bandırma’da pazar yerinde kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği

Bandırma 17 Eylül Pazarı’nda kadına yönelik şiddetle mücadele farkındalık çalışması yapıldı. Toplum temelli bu adımları ve bilgilendirme detaylarını keşfedin.

Bandırma 17 Eylül Pazarı'nda kadına yönelik şiddetle mücadele farkındalık çalışması

Elbette, verilen kurallara uygun olarak içeriği özgünleştiriyor ve insansı bir dil ile yeniden yazıyorum:

Bandırma’nın Kalbinde, 17 Eylül Mahallesi Pazarında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Önemli Bir Farkındalık Çalışması Gerçekleştirildi

Kadına yönelik şiddet, ne yazık ki toplumumuzun kanayan yaralarından biri. Bu önemli konuda toplumsal bilinci artırmak ve destek mekanizmalarını tanıtmak amacıyla, Balıkesir Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nın “Toplum Temelli Farkındalık Çalışmaları” çerçevesinde Bandırma’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Bu değerli çalışma, Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün titiz koordinasyonunda hayata geçirildi.

Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi’nin deneyimli personeli, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle güçlerini birleştirerek, 17 Eylül Mahallesi’nde kurulan ilçe pazarında hem esnafı hem de alışverişe gelen vatandaşları bilgilendirdi. Etkinlik boyunca, özellikle kadınların acil durumlarda güvenle kullanabileceği Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, şiddete maruz kalan bireylerin başvurabileceği resmi kurumlar, hukuki destek mekanizmaları ve kendilerini koruma altına alabilecekleri koruyucu tedbirler hakkında da aydınlatıcı açıklamalar yapıldı. Bu bilgilendirmelerin yanı sıra, konuya ilişkin farkındalığı artırıcı ve yol gösterici broşürler dağıtılarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede her bireyin rolünün ne kadar kritik olduğu bir kez daha vurgulandı. Amaç, sadece bilgilendirmek değil, aynı zamanda toplumun her kesiminde bu konuda bir duyarlılık zinciri oluşturmak ve mağdurların yalnız olmadığını hissettirmekti.

  Kaynak : Haber Merkezi