Kadınların Adalet Talepleri İçin Bir Araya Geldiler
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte basın açıklamasını CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Özdemir yaptı. Özdemir, yürüyüşün anlamını, erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren Fatmanur Çelik ve İkra için bir anma olarak tanımladı. Bu, sadece bir saygı duruşu değil, aynı zamanda kadınların adalet arayışının da bir sembolüydü.
8 Mart’ın Anlamı ve Kadın Mücadelesi
Özdemir, konuşmasında 8 Mart’ın yalnızca kutlama yapmak için değil, kadınların mücadelesinin bir simgesi olduğunu vurguladı. “Bugün buradayız çünkü adalet talebimizi yükseltmek için bir araya geldik,” diyerek kadınların sesinin yükselmesi gerektiğinin altını çizdi.
Şiddetle Mücadelede Politikalara İhtiyaç Var
Özdemir, kadın cinayetlerine dair endişelerini dile getirirken, bu şiddet olaylarının sıradan münferit durumlar olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. “Önleyici politikaların hayata geçirilmesi elzem,” dedi ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesinin önemini vurgulayarak, bu konunun krize dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.
Kadınların Ekonomik Hakları ve Temsil Sorunu
Eşit ücret, güvencesiz ve kayıt dışı çalışma gibi sorunların devam ettiğine dikkat çeken Özdemir, kadınların eğitim, sağlık ve kamusal alanlarda eşit temsil edilmesi gerektiğini savundu. Bu bağlamda, çocuk bakımının yalnızca kadınlara yüklenmemesi gerektiğini, kamusal kreşlerin yaygınlaştırılmasının önemini de dile getirdi.
Etkinlik ve Müzik Dinletisi
Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bir müzik dinletisi ile sona erdi. Burada toplanan kadınlar ve destekçileri, dayanışma içinde olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bu tür etkinlikler, yalnızca bir günle sınırlı kalmamalı; her zaman, her ortamda kadınların hakları için sesimizi yükseltmeliyiz.
Unutmayalım ki, kadınların eşitliği ve adaleti, toplumun ilerlemesi için elzemdir. Bu mücadele, hepimizin ortak sorumluluğudur.


