Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Bandırma’da İkinci Sağlıklı Yaşam Festivali Üç Gün Sürecek Etkinliklerle Başladı

Bandırma Sağlıklı Yaşam Festivali’ne katılın! Uzmanlarla dolu üç gün, sağlıklı yaşam bilincinizi artırmak için sizi bekliyor. Hemen yerinizi ayırtın!

Bandırma Sağlıklı Yaşam Festivali'ne katılın! Uzmanlarla dolu üç gün, sağlıklı

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 2. Bandırma Sağlıklı Yaşam Festivali, General Balcı Çamlığı’nda yoğun bir katılımla başladı. Festival boyunca üç gün süresince uzman kişiler, katılımcılarla bir araya gelecek.

Sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen Bandırma Sağlıklı Yaşam Festivali kapılarını açtı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlik, General Balcı Çamlığı’nda gerçekleştiriliyor.

Festivalin açılışına Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektör Yardımcısı Mehmet Emin Erçakar, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kıymet Abanos, çeşitli kurumların temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“FESTİVALİN FARKINDALIK YARATMASINI HEDEFLİYORUZ”

Açılışta konuşan Bandırma Ticaret Odası Kadın Kolları Başkanı Kıymet Abanos, festivalin ana amacının sağlıklı yaşam konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı yaşam bilincini artırmak, uzmanları vatandaşlarla buluşturmak ve girişimcileri desteklemek için buradayız. Sağlık, bir toplumun dayanışmasıyla, bilinçli bireyler ve iş birlikleriyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu festivalin de bu amaç doğrultusunda önemli bir farkındalık yaratmasını umuyoruz.” dedi.

“BU ETKİNLİK BANDIRMA’NIN GİRİŞİMCİ RUHUNU GÖSTERİYOR”

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak, festivalin şehir yaşamına katkı sağladığını belirterek, “Şehrimize sağlıklı yaşam, sosyal ve kültürel aktivite, müzik, hareket ve eğlenceye dair farkındalık kazandıran bu organizasyon, Bandırma’nın girişimci ruhunu ve toplumsal dinamizmini ortaya koymaktadır. Ayrıca, bugün çok özel bir mekânda bulunduğumuzu vurgulamak isterim. Şehrin içinde doğayı hissetmemize, doğanın huzurunu yaşamamıza olanak tanıyan bu alan, Bandırma için büyük bir değer taşıyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun ikincisini düzenlediği Sağlıklı Yaşam Festivali’ni burada gerçekleştirmesi, bu mekânı sosyal ve kültürel organizasyonlar için daha da anlamlı kılmaktadır.” şeklinde konuştu.

“KURDUĞUMUZ DAYANIŞMA BİZİ BÜYÜTÜYOR”

Festivalin her yıl gelişerek büyüdüğünü dile getiren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Sağlıklı Yaşam Festivali son derece önemli bir etkinlik. Geçen yıl da katıldık, gerçekleştirilen çalışmaları, bilimsel toplantıları ve stantları yakından inceledik. Bu yıl festivalin daha kapsamlı hale geldiğini gözlemliyoruz. Her geçen yıl kendini daha da geliştiriyor. Bandırma, hem güzel hem de yaşanabilir bir şehir. Büyüklüğünün yanı sıra çok önemli özelliklere, yüksek ekonomik, turizm ve tarihi potansiyele sahiptir. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının güçlü olduğu bir kent. Ticaret Odamız, üniversitemiz ve diğer paydaşlarımızla kurduğumuz dayanışma, bizi büyütüyor, geliştiriyor ve geleceğe taşıyor.” dedi.

“ÇAMLIK HALKIN ELİNDEN ALINMASIN”

Mirza, konuşmasına devam ederek General Balcı Çamlığı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu; “Bandırma’nın gelecekte çok daha güzel, daha büyük ve daha güçlü bir kent olacağına inanıyorum. Biz de planlı büyüme konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın, Ticaret Odamızın ve özellikle kadın girişimcilerimizin gerçekleştirdiği çalışmalar son derece değerli. Kadınların ve gençlerin olmadığı hiçbir alanda ilerleme kaydedilemez. Bu nedenle emek veren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu alan, Bandırmalıların kullandığı çok değerli bir yaşam alanıdır. Her platformda tekrar ediyorum; buranın korunması gerekiyor. Yeter ki halkın elinden alınmasın, yeter ki betonlaşmaya açılmasın. Mevcut yapısını koruyarak daha da geliştirelim. Yeşil alan, yürüyüş alanı ve festival alanı olarak kullanmaya devam edelim. Başka bir şey istemiyoruz. Bandırma halkının elinden bu alanı almayın yeter.” dedi.

Festival kapsamında sponsorlara plaket takdim edilirken, gün boyunca sağlık, spor ve yaşam konularında çeşitli etkinlikler yapıldı. Katılımcılar, uzman isimlerle bir araya gelerek sağlıklı yaşam hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Bandırma Sağlıklı Yaşam Festivali’nin üç gün boyunca farklı etkinliklerle devam edeceği belirtildi.

  Kaynak : Haber Merkezi