Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Bilim ve Sanat Merkezi’nin yetenekli öğrencileri, sundukları müzik ziyafetiyle dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Geniş bir müzik yelpazesine sahip olan ve etkileyici sahne performanslarıyla göz dolduran öğrenciler, unutulmaz bir dinleti sundular.
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği “Müzik Dinletisi”, 30 Nisan 2026’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Semra Şen Çetinkoz, “Kurumumuz, özel yetenekli öğrencilerimize ev sahipliği yaparken, onların yalnızca akademik başarılarını değil, aynı zamanda sanatla yoğrulmuş, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerini de hedefliyor. Bu anlamlı gecede emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan program, öğrencilerin birbirinden özel performanslarına sahne oldu. Açılış bölümünde Duru Ofluoğlu “Für Elise & Arabesk” ile dinleyicileri büyülerken, Gülmina Höker Ek “Duet Greetings & Sansar ile Avcı” ile farklı bir soluk getirdi. Duru Uyar ise “Fandango & Cloudscapes” performansıyla izleyenleri adeta büyüledi. Hasan Yağız Gürcan’ın “Romance & Beyer 74” yorumu büyük alkış alırken, Ela Deniz Zeren ve Serra Asya Kara “Caddelerde Rüzgar & Poliyuska” ile seyircinin gönlünde taht kurdu.
Programın “Grup Bir Arada” bölümü, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. “Değmesin Ellerimiz”, “Yine Sevebilirim”, “Bu Aşk Fazla Sana”, “Zor Kadın” ve “Bambaşka Biri” gibi sevilen şarkılar, genç yeteneklerin yorumuyla yeniden hayat buldu.
Dinletinin devamında Rüzgar Taşkın “Blue Bird” ile sahnedeyken, Sena Mercan Yavuz “Spring” adlı eseri seslendirdi. Esil Nil İpçioğlu “Musette”, Defne Kaya “Distant Bells”, İpek Yanar ise “Aktrist” performanslarıyla dinleyicilerden tam not aldı. ÖYG2 Keman Grubu’nun etkileyici performansı büyük beğeni toplarken, Pelin Alkın “Beni Yak Kendini Yak” şarkısıyla geceye damgasını vurdu. Neva Kılınç ve Asya Yıldız “Hotel California” yorumuyla dinleyicileri coştururken, Duru Uyar “Yıldızların Altında” ile romantik bir hava estirdi. Defne Şener ve Zeynep Sude Şener ise “Zehir” adlı şarkıyla geceye farklı bir renk kattı.
Gecenin sonunda koro, Anadolu’nun zengin müzik mirasını yansıtan eserlerle sahnedeydi. “Size Selam Getirmişem”, “Han Ayazım”, “Küsüb Getti”, “Karabağ”, “Fuzuli Kantatı”, “Altun Hızma” ve “Bahçamıza Geldi Bahar” gibi sevilen türküler, koronun güçlü yorumuyla dinleyicilerin beğenisine sunuldu.


