Bandırma Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısında Yeni Yıl Ücret Tarifesini Onayladı, Bütçe Teklifini Komisyona Sevk Etti
Bandırma Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Dursun Mirza liderliğinde gerçekleştirdi. Eylül ayında tamamlanan belediye faaliyetlerinin sunumuyla başlayan toplantı, ardından belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Geçmiş döneme ait tutanaklar, üyelerin oy birliğiyle kabulüyle resmileşti.
ZEMİN RİSKLERİ İMAR KOMİSYONUNDA MERCEK ALTINA ALINACAK
Toplantıda, deprem riskini azaltmaya yönelik zemin etüdü ve iyileştirme tedbirleri konusu detaylıca ele alındı. Bandırma genelindeki riskli alanların tespit edilerek gerekli adımların atılması amacıyla bu maddenin İmar Komisyonu’na havalesi, oy birliğiyle kabul edildi. Bu karar, bölgenin gelecekteki yapılaşmasında güvenliği ön planda tutma amacını taşıyor.
Öte yandan, Karaçalılık Mahallesi’nde bulunan 120 ada 1 parselin halka açık bir mesire alanı olarak değerlendirilmesi yönündeki bedelsiz tahsis talebi ise oy çokluğuyla kabul görerek onaylandı.
MARMARA OSB İÇİN YETKİLİ TEMSİLCİLER SEÇİLDİ
Marmara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti’ne katılacak üyelerin belirlenmesi maddesi de gündeme geldi. Yapılan oylama sonucunda, Dursun Mirza asil üye olarak, Erhan Elmastaş ise yedek üye olarak seçildi. Bu karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.
Ayrıca, Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ile belediye arasında imzalanacak bir protokol için Belediye Başkanı’na tam yetki verilmesi teklifi de oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.
2027 BÜTÇESİ KOMİSYONDA, YENİ ÜCRET TARİFESİ YÜRÜRLÜKTE
Belediyenin 2027 mali yılı için hazırladığı bütçe teklifi, meclis üyelerinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Yaklaşık 3,4 milyar lira civarında olması beklenen bu teklif, komisyonda ayrıntılı bir şekilde değerlendirilecek. Komisyonun hazırlayacağı raporun ardından bütçe, son onayı almak üzere yeniden meclis gündemine taşınacak.
Belediyenin 2027 mali yılına ait ücret tarifelerinin belirlenmesi üzerine Tarife Komisyonu tarafından sunulan rapor ise tartışmalı bir oylamanın ardından kabul edildi. 11 ret oyuna karşılık 16 kabul oyuyla, yani oy çokluğuyla onaylanan tarife, yeni yılda uygulanmaya başlanacak.
TAHSİS VE PROJE YETKİLERİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bir taşınmaz tahsisi talebi de mecliste görüşüldü. Bu madde kapsamında, bedelsiz tahsisin yalnızca yatırımın beş yıl içinde gerçekleştirilmesi koşuluyla yapılacağı, aksi takdirde taşınmazın belediyeye geri döneceği şartı üzerinde duruldu ve kabul edildi.
Yurt dışı personel görevlendirmesiyle ilgili madde oy birliğiyle kabul edilirken, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı gibi uluslararası projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi de yine oy birliğiyle onaylandı. Bu kararlar, Bandırma Belediyesi’nin uluslararası iş birliklerine ve personelin gelişimine verdiği önemi gösteriyor.
Balıkesir 1. İdare Mahkemesi’nin ilgili kararı doğrultusunda ada içi düzenlemelerin yapılması konusu ise, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi çerçevesinde ele alınmak üzere oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.
TOPLU TAŞIMA DURAKLARINDAKİ YOĞUNLUK MASAYA YATIRILDI
Gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Canset Sevim, özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüs duraklarında yaşanan yoğunluk sorununa dikkat çekti. Bu konudaki gözlemlerini ve değerlendirmelerini meclis üyeleriyle paylaştı.
Sevim, saat 07.30’da bizzat yerinde incelemeler yaptığını belirterek, okul, üniversite ve hastanelere giden yolcuların aynı saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmasının büyük bir yoğunluk oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, Pazartesi günleri kurulan pazarın etkisiyle duraklara yapılan hatalı parkların, otobüslerin güzergahında aksaklıklara yol açtığını da sözlerine ekledi.
Bu önemli sorunun çözümü için Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçildiğini aktaran Sevim, özellikle okul çıkış saatlerinde bölgeye polis görevlendirilmesi ve ilgili kurumların koordineli bir şekilde kalıcı çözümler geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Yalnızca otobüs sayısını artırmanın, sorunun temelini çözmeye yetmeyeceğinin altını çizdi.
ATIK GETİRME MERKEZİ İÇİN GÖRÜŞME ÇAĞRISI
Canset Sevim, konuşmasında Bandırma Belediyesi’nin “Sıfır Atık Yönetmeliği” kapsamında henüz bir atık getirme merkezi kurmamış olmasına da değindi. Konuyu daha önce Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı ile görüştüğünü belirten Sevim, önümüzdeki hafta ilgili yetkililerle bir araya gelinerek bu önemli projenin hayata geçirilmesi gerektiğini önerdi.
Toplantıda, mazeret dilekçeleri oy birliğiyle kabul edilirken, Ekim ayı meclis toplantısının bir sonraki oturumunun 20 Ekim Salı günü saat 18.30’da yapılması oy çokluğuyla karara bağlandı.


