Balıkesir’de Orta Şiddette Deprem
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi açıklarında, 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.
Sarsıntının Detayları
Deprem, bugün yerel saatle belirtilen bir saatte yaşandı. Depremin derinliği, bölgedeki fay hatlarının hareketliliğini işaret etti. Sarsıntı, merkez üssü Sındırgı olmak üzere, başta Gönen olmak üzere çevre ilçelerde de paniğe neden oldu. Vatandaşlar, sarsıntıyı açıkça hissederek sokaklara çıktı.
Hızlı Müdahale ve Hasarsız Bildirim
Olayın ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi ekipleri derhal harekete geçerek bölgede incelemelere başladı. Yapılan ilk tespitlere göre, depremde can kaybı veya ciddi bir hasar bildirilmedi. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bölgenin Deprem Geçmişi
Sındırgı ve çevresi, aktif fay hatları üzerinde bulunması nedeniyle zaman zaman benzer şiddette depremlere maruz kalıyor. Uzmanlar, bölgedeki yapıların depreme dayanıklılığının önemini bir kez daha vurguladı.
