Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Balıkesir’de Ekonomik Destek: Yakın Mutfak ile Vatandaşlara Uygun Yemek

Balıkesir’de Uygulanan Yeni Sosyal Proje Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik

Balıkesir’de Uygulanan Yeni Sosyal Proje

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik koşullarda vatandaşlarına destek olmak amacıyla başlattığı “Yakın Mutfak” projesiyle dikkat çekiyor. Gümüşçeşme, Sakarya ve Yıldız mahallelerinde hizmete açılan mutfaklarda, haftanın 6 günü hijyenik ve vakumlu paketlerde sıcak yemekler sadece 30 TL’ye sunuluyor. Bu proje ile vatandaşların sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya erişimi sağlanırken, dayanışma ruhu da güçlendiriliyor.

Yakın Mutfak Nerede Hizmet Veriyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki toplam 4 mahallede hizmet veriyor:

    • Gümüşçeşme
    • Sakarya 1
    • Sakarya 2
    • Yıldız

    Yakın Mutfak, pazar günü hariç haftanın diğer günlerinde 12.00

  • 16.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın Açıklamaları

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak zorlu ekonomik koşullarda hemşehrilerimizi sofralarında da yalnız bırakmıyoruz. Yakın Mutfak ile hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Gümüşçeşme, Sakarya ve Yıldız mahallelerinde pazar hariç haftanın 6 günü hijyenik ve vakumlu paketlerde sıcak yemeklerimizi hazırlıyor, 30 TL’ye halkımıza sunuyoruz. Balıkesir’de kimse yalnız değil, biz varız.” ifadelerini kullandı. Akın, dayanışmayı büyüterek şehri geleceğe taşımak için var gücüyle çalışacaklarını vurguladı.

Vatandaşlardan Teşekkür ve Memnuniyet

Yakın Mutfak projesinden memnun olan vatandaşlar, Başkan Akın’a teşekkür etti. Havva Okta, “Çok uygun fiyat olarak Allah yardımcınız olsun, inşallah çok daha iyi şeyler görürüz” dedi. Emine Hangün ise, “Bir kişi 30 liraya doyacak, bundan daha güzel bir hizmet olur mu? Bir simit 20 lira” diyerek projeyi takdir ettiğini belirtti.

Bedriye Gündoğmuş mahallelerinde Yakın Mutfak ihtiyacı olduğunu belirterek, “Hem ucuz hem de herkes alabiliyor. Mahallemizin ve buradaki okulumuzun ihtiyacı vardı” dedi. Ramiz Canpolat da “İhtiyacı olanlara yemek çıkarmış, çok da ucuz. Mahalle olarak memnunuz” şeklinde konuştu. Cüneyt Öznur ise “Çok iyi düşünmüşler, çok iyi hizmet. Mahalle sakinleri olarak herkes memnun. Ahmet Başkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

  Kaynak : Haber Merkezi