Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarları Coşkusu

Balıkesir’de Bilime Yönelik Projelere İlgi Artıyor Balıkesir’in önde gelen eğitim

Balıkesir’de Bilime Yönelik Projelere İlgi Artıyor

Balıkesir’in önde gelen eğitim kurumlarından Rahmi Kula Anadolu Lisesi, öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı geniş bir katılımla açtı. Fuarda sergilenen projeler, öğrencilerin bilimsel merakını ve yaratıcılığını gözler önüne serdi.

Öğrenciler Ar

  • Ge Çalışmalarına İmza Attı

Rahmi Kula Anadolu Lisesi’nde düzenlenen fuar, öğrencilerin yıl boyunca yürüttüğü araştırma

  • geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının sonuçlarını ortaya koydu. Fuar kapsamında çeşitli alanlarda projeler sergilendi. Özellikle fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında hazırlanan deneyler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Öğrenciler, geliştirdikleri projeleri konuklara tanıttı ve sorularını yanıtladı.

  • Fuarda Hangi Projeler Yer Aldı?

    Fuarın dikkat çeken projelerinden bazıları şunlardı:

    • Güneş enerjisinden elektrik üretimi
    • Doğal sabun yapımı
    • Bitki özütleriyle antibakteriyel solüsyonlar geliştirilmesi
    • Robotik kodlama ile basit otomasyon sistemleri

    Önemli projeler, öğrencilerin çevre bilincini ve sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetlerini de yansıttı. Özellikle geri dönüşüm ve enerji tasarrufu temalı projeler, ziyaretçiler tarafından takdir topladı.

    Eğitimcilerden ve Veliilerden Tam Destek

    Bilim fuarına; okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yanı sıra çevre okullardan da katılım oldu. Rahmi Kula Anadolu Lisesi Müdürü, öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin artırılması için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Veliler de çocuklarının projelerine destek verdiklerini belirterek, okul yönetiminin bu tür organizasyonlara verdiği önemi takdir ettiklerini söylediler.

    Fuarın açılışında konuşan öğretmenler, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmeleri için bu tür projelerin önemli olduğunu belirtti.

      Kaynak : Haber Merkezi