Ebeler Haftası Balıkesir’de Kutlandı
Her yıl 21
- 28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası, anne ve bebek sağlığına özveriyle hizmet veren ebelerin önemine dikkat çekiyor. Sağlık sisteminin temel taşlarından biri olan ebeler, doğum öncesinden doğum sonrasına kadar annelere ve bebeklere sundukları sağlık hizmetleriyle kritik bir rol üstleniyorlar.
- Hamilelik takibi ve bilgilendirme
- Doğum öncesi hazırlık eğitimi (Gebe Okulu)
- Normal doğumun desteklenmesi ve yönetimi
- Doğum sonrası anne ve bebek bakımı
- Emzirme konusunda danışmanlık
Edremit Devlet Hastanesi’nde Anma Etkinliği
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Edremit Devlet Hastanesi’nde Başhekim Opr. Dr. Oktay Yıldırım’ın himayelerinde bir anma etkinliği düzenlendi. Sağlık bakım hizmetleri müdürü, idari ve mali hizmetler müdürü, başhekim yardımcıları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum servisi, Gebe Okulu ve Doğumhane ekibi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ebelerin önemi vurgulandı.
“Doğal Olan Normal Doğum” Vurgusu
Etkinlikte konuşan Başhekim Opr. Dr. Oktay Yıldırım, “bebeğini annesinin kucağına veren çok değerli varlıklarımız olan anne bebek sağlığının kahramanları ebelerimizin haftasını kutluyoruz” dedi. Ebelik mesleğinin yalnızca teknik bilgi değil, aynı zamanda sabır, özveri ve insan sevgisi gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerine erişimde üstlendikleri kritik görevlerden dolayı tüm ebelerin Ebeler Haftası’nı kutladı.
Ebelerin Rolü ve Önemi
Ebelik, anne adaylarına hamilelik sürecinde destek sağlamaktan doğum sırasında güvenli bir şekilde yardımcı olmaya kadar geniş bir yelpazede hizmet sunar. Normal doğumun teşvik edilmesi ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi de ebelerin önemli görevleri arasında yer alır. Ayrıca, doğum sonrası dönemde annelere ve bebeklere gerekli bakım ve eğitimlerin verilmesinde de büyük rol oynarlar.
Bu özel hafta, ebelerin özverili çalışmalarına bir teşekkür niteliği taşıyor. Anne ve bebek sağlığının korunması için gösterdikleri çaba takdire şayan.


