Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Rektör İsmail Boz’dan Bandırma’nın 104. kurtuluş yıl dönümü kutlama mesajı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’dan Bandırma’nın 104. kurtuluş yıl dönümü mesajı. Milli Mücadele kahramanlarını anmak için okuyun.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz'dan Bandırma'nın

İşte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un mesajının, Google’ın Helpful Content ve Spam politikalarına uygun, tamamen özgünleştirilmiş ve doğal bir dille yeniden yazılmış hali:

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, şehrin işgalden kurtuluşunun 104. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında Milli Mücadele’nin aziz kahramanlarını şükranla andı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin değerli Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 17 Eylül tarihinde kutlanan Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü münasebetiyle anlamlı bir mesaj paylaştı. Prof. Dr. Boz, bu özel günde yayımladığı metinde, Türk ulusunun geçmişten bugüne özgürlüğüne, yurdunun ayrılmaz bütünlüğüne ve kutsal bayrağına her koşulda sahip çıktığını güçlü bir şekilde vurguladı. Ayrıca, atalarımızdan bizlere emanet edilen bu kıymetli mirası, gelecek kuşaklara layıkıyla aktarmanın hepimizin ortak vazifesi olduğunu sözlerine ekledi.

“BANDIRMA, MİLLÎ MÜCADELE’NİN ONURLU ANILARINDA AYRI BİR KONUMA SAHİP”

Mesajında Bandırma’nın Milli Mücadele tarihindeki müstesna rolüne dikkat çeken Rektör Boz, adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını Samsun’a ulaştıran o tarihi ‘Bandırma Vapuru’ndan alan bu güzide şehrin, ulusal bağımsızlığa giden çetin yolun mihenk taşlarından biri olduğunu özellikle belirtti.

Prof. Dr. Boz, 2 Temmuz 1920’de başlayan düşman işgalinin, şanlı Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının ardından 17 Eylül 1922 tarihinde nihayete erdiğini anımsattı. Bilhassa Ayyıldız Tepe’de, Yarbay Hüseyin Vecihi Bey ve Binbaşı Süleyman Bey önderliğindeki kahraman askerlerin sergilediği emsalsiz mücadele ve üstün fedakârlık ruhunun, Bandırma’nın kadim tarihinde derin ve unutulmaz izler bıraktığını dile getirdi.

“BU KIYMETLİ MİRASI KORUMAK, EN TEMEL SORUMLULUĞUMUZDUR”

Konuşmasında, üniversitelerinin adını doğrudan Bandırma’nın kurtuluş günü olan 17 Eylül’den aldığını hatırlatan Rektör Boz, milli ve manevi değerlere sıkıca bağlı, bilimsel düşünceyi ve aklı pusula edinen, hem vatanına hem de tüm insanlığa yarar sağlayan bireyler yetiştirme hedeflerini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi. Rektör Boz ayrıca, 17 Eylül tarihinin sadece Bandırma’nın işgalden azad edilişini değil, aynı zamanda Türk milletinin özgürce yaşama arzusunu, derin vatan sevgisini ve sarsılmaz birlik beraberlik ruhunu da yücelten evrensel bir sembol niteliği taşıdığını ifade etti. Mesajını noktalarken, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, başta Milli Mücadele’nin eşsiz kahramanları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anarak, Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü bir kez daha içtenlikle kutladı.

  Kaynak : Haber Merkezi