YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

04 Aralık 2018 Salı, 09:49

Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali’nin 2.cisi geniş bir katılımla gerçekleşti.

Altıeylül Belediyesi Temel Haklar, Aile ve Kadın Meclisi öncülüğünde, geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve tanıtımı amacıyla düzenlenen festivale, Balıkesir’in farklı yörelerine ait 42 yemek görücüye çıktı.

Bu yıl, Sivil Toplum Kuruluşları’nın da iştirak ettiği festivalde; Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği glütensiz baklava, OBİDER ise Mafiş ve Kabak Böreği ile farkındalık yarattı. Tatlıdan tuzluya geniş lezzet yelpazesiyle beğeni toplayan festivalde bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kültürün maddi ve manevi unsurlarının geçmişten geleceğe taşınması gerektiğinin altını çizdi. Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı çalışmaları olmadığının mesajını veren Başkan Avcı sözlerine şu şekilde devam etti: “Bilindiği gibi beşikten mezara kadar insana dair ne varsa belediyelerin ilgi alanına girer. Kent, mahalle sokakla ilgili her türlü imar çalışmaları, temizlik ve çevre ile ilgili her türlü faaliyet görev alanımızdadır. Kent dediğimiz zaman mahallesi, caddesi, sokağı içinde yaşayan insanların her türlü yaşam özellikleri,  maddi, manevi ve kültür unsurlarıyla her cepheyi kast etmiş oluyoruz. Kültürün geçmişten günümüze nesilden nesile aktarılıp gelen, sahip çıktığımız takdirde geleceğe taşıyacağımız değerlerdir. Geçmişini bilmeyen, geleceğine sahip çıkamaz.  Bir millet ancak geçmişinden ilham alarak ilerleyebilir. Geçmişini yok sayan bir toplumun millet olması mümkün değildir. Kültürel mirasımızda yemek kültürümüz önemli bir yer teşkil etmektedir. Dünya üzerinde yörelere ait yemekler bölgenin bir merkez haline gelmesinde önemlidir. Bu maksatla burada yaptığımız 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali’nin mutfağımıza sahip çıkılması ve tanıtılması anlamında Balıkesir’imize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu festival ile, yöremize has lezzetlerin gün yüzüne çıkması ve turizm alanında da ön plana çıkarak ekonomik ve kültürel katkı sağlaması amaçlanmıştır. Bugün, hemşerilerimiz tarafından hazırlanan 40 çeşit yöresel yemeğin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Saçaklı Mantı, Kuru Kemik Yahnisi, Saraylı, Patlıcan Balığı, Emirgan Hoşafı, Tabutma, Kuru İncir Tatlısı, Nogay Çayı ve nice tatları bugün sizlere tanıtımını yapıyoruz. 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivaline emeklerinden dolayı Kadın Meclis Üyelerime, hazırladıkları yöresel yemekleri ile katılımcı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği festivalde, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçe müdürleri, meclis üyeleri ve protokol üyeleri katılımcıları tebrik etti, hediye takdiminde bulundu.

Bir önceki yazımız olan CESARET VEREN BAŞARI ÖYKÜLERİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

You must be logged in to post a comment Login

proje-bandirmacomtr
avşa adası otelleri