
Bekçi tur sistemi hızlı, elde taşınabilir, kurulumu kolay, kullanımı kolay otomasyon ve düzenli devriye gerektiren bir kontrol sistemidir. Devriye gereken her türlü yerde kullanılır. Çeşitli amaç ve uygulamalar için oldukça kullanışlıdır. Akıllı tur kontrol sistemi, günümüzde on binlerce sanayi tesisinde, okulda, özel kampüste ve askeri birliklerde kullanılmaktadır.
Eski bekçiliklerde kullanılan kol saati tiplilerin günümüze uyarlanmışıdır. Güvenlik tur kontrol sistemi, hem masaüstü hem de web tabanlı versiyonlarda mevcuttur. Bu sayede bilgisayar masasında olmadan kontrol edebilirsiniz.
Bekçi Tur Kontrol Sistemi Nerelerde Kullanılabilir?
Günümüzde devriye sistemleri, korunan alanlarda olmazsa olmaz gerekliliklerinden biridir. Son yıllarda teknolojinin hızlanmasıyla birlikte büyük atılımlar yapan bu sistemler, kişi ve kurumlar için kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Bekçi tur sistemi, kontrol ve izleme gerektiren alanlarda kullanılan, kurulumu ve kullanımı kolay, çeşitli uygulama ve amaçlara uygun, taşınabilir bir otomasyon sistemidir. Tur kontrol sistemlerinin fiyatlarına baktığımızda bu sistemlerin fonksiyonel özelliklerine ve kalitesine göre fiyatlandırıldığını görebiliriz. Bu sistemlerin uygulama alanları şu şekilde belirlenmiştir;
- Endüstriyel Tesislerde kullanılır
- Yaşam Alanlarında kullanılır
- Sosyal Tesislerde kullanılır
- Depolarda kullanılır
- Şantiyelerde kullanılır.
- Askeri Birliklerde kullanılır
- Ceza Evlerinde kullanılır
Güvenlik Görevlisi Tur Kontrol Sistemi Nasıl Çalışır?
Bekçi tur sistemlerinin çalışma prensiplerine bakıldığında, günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte bu sistemlerin geleneksel tur kontrol sistemlerinden önemli ölçüde daha gelişmiş olduğunu görebiliriz. Bugün, bu sistemler öncelikle GPS teknolojisine ve cihaz entegrasyonuna dayanmaktadır. Özellikle bu sistemler akıllı telefonlar ve tabletler ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
Bu sistemde bulunan kontrol noktası, yöneticiler ve güvenlik personeli tarafından özelleştirilebilir. Gardiyanlar devriye turu yaptığında devriye sistemi otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Bekçi Tur Kontrol Sistemi, bekçinin ne zaman tura başladığını belirlemek için bir bekçi tom’u ve bir bekçi kalemi kullanılır. Bekçi tur sisteminde bekçi kalemi alır, Gardian Tom’u okur ve devriyeye başlar.
Daha sonra kontrol noktalarına gider ve bu noktaları okumalarını sağlar. Bu şekilde bu bilgiler kayıt altına alınmaktadır. Amir tarafından belirlenen bu süreler gece bekçileri için 30 dakika, 1 saat veya 2 saatten oluşmaktadır. Son olarak, gözlemcinin devriye programının bir raporunu kaydetmek için bu kalem ile devriye sonrasında gözlemcinin devriyesine işaret etmek için bu kalem ile rapor edebilir.
Parmak İzi Okuyucu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Her kişinin parmak izinin yapısı özel birçok çıkıntıdan oluşmaktadır. Bu çizgilerin özelliklerinden dolayı insan parmak izli programı 100 yerde değişmektedir. Bu şekilde geliştirilen parmak okuyucu sayesinde teknik cihazınızı güvenle kullanabilirsiniz.
Parmak İzi Okuyucu
Güvenli verilere erişmek isteyen kişinin kimliğini benzersiz bir şekilde tanımlayabilen ve kimliğine erişebilen sisteme parmak izi okuyucu denir. Bir anlamda güvenlik çözümü olan bu sistem, kimlik yönetimini kolaylaştırmaktadır.
Parmak izi okuyucu, bir sensör içerir. Kimliğini doğrulamak isteyen herkes bu sensöre parmağını koyarak işlemi başlatabilir. Sensör, cilt katmanını ölçer ve kimlik doğrulaması gerçekleştirir. Parmak izi okuyucuları parmak lekelerinden, çizilmesinden veya parça parça bir deri oluşumundan etkilenmemektedir.
Parmak İzi Okuyucu Özellikleri
Son zamanlarda dikkat çeken parmak izi okuyucunun en temel özelliği kopyalanamaz ve değiştirilemez olmasıdır. Bu, tartışmasız en önemli güvenlik önlemidir. Bu aygıt, sistem önyüklemesini ve dosya güvenliğini sağlar.
Bilgisayara özel tanımlanmış program sayesinde personel giriş çıkış saatleri bilgisayara aktarılarak yedek olarak kaydedilir. İş yerinde oldukça düşük maliyet avantajı sunan parmak izi okuma sistemi, personel geçmiş bilgilerine kolay erişim sağlar.
Neden Bir Parmak İzi Okuyucusu Seçmelisiniz?
Aslında bu sistemi tercih etmek için pek çok neden var. Ancak tercih edilmesinin en önemli nedeni oldukça güvenilir olmasıdır. Bu sistem ile sadece güvenlik açığını en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda iş yükünü de ortadan kaldırabilirsiniz. Parmak izlerini üçüncü bir cihaza aktaramadığı için dikkatleri üzerine çeken parmak okuyucu aynı zamanda kolay kayıt yükleme özelliği ile de dikkat çekiyor. Tek tıkla sisteminize personel ekleyin ve işlemleri daha hızlı gerçekleştirin.
Manyetik Kapı Kilidi Nedir?
Manyetik kilitleme teknolojisi ile entegre edilmiş, manyetik fonksiyonlu elektrik yardımı ile çalışan manyetik kilitleme sistemidir. Manyetik kapı kilidi sisteminin enerji akışı düşük ise mıknatıs sistemi devreye girer ve kilitleme işlemi gerçekleştirilir. Diğer taraftaki mıknatıs kapı kapandıktan sonra çok güçlü bir tutuş sağlar.
Elektrik sinyali kesildikten sonra elektromanyetik kapı kilidi açılamıyor. Yüksek güvenlikli kilit görevini en iyi şekilde gerçekleştirir. Kapıyı açmak için pratik düğmeli bir elektrik sinyali yeterlidir. Manyetik kapı kilit sistemi, dayanıklılık, güvenlik ve kullanım kolaylığı sağlar. Bu mükemmel özellikleri sayesinde birçok alanda tercih edilmektedir.
Manyetik Kilidin Kullanılması Gereken Yerler Nerelerdir?
Manyetik kilitleme sistemleri birçok alanda kullanılabilir. Elektrikli kilit sistemleri olarak da adlandırılan manyetik kapı kilitleri, tercihen bankalar, ofisler, hastaneler, üretim tesisleri, lojistik ve daha birçok yüksek güvenlikli alanda kullanılmaktadır.
Manyetik kapatma sistemi çok kolay kullanım sunar. Uzaktan kumanda, kart okuma, hareket sensörü ve daha birçok açma/kapama fonksiyonu ile kontrol sağlayabilir. Özellikle acil çıkış gerektiren kapılar için uygundur. Evlerde, okullarda, hastanelerde, fabrikalarda ve kamu tesislerinde acil çıkış kapıları için manyetik kapı kilit sistemleri kullanmanın önemli avantajları vardır.
Manyetik Kilit Nasıl Çalışır?
Elektromanyetik kapı kilit sistemi 12 ila 24 volt enerji kullanarak çalışır. Elektrik uygulandığında manyetik fonksiyon devreye girerek güçlü bir tutuş sağlar. Bu tutma, manyetik kapı kilidini kapatır. Manyetik kapı kilidi, 60 ila 1500 kg arasında bir ağırlığı tutma ve kilitleme özelliğine sahiptir. İmalat amacına ve takılacak kapı tipine göre gerekli ayarlamaları yapılacaktır.
Manyetik bağlantı elemanları çeşitli yüzeylere takılır. Cam kapılar, ahşap kapılar, metal kapılar, alüminyum kapılar, yangın kapıları ve PVC kapılar için çeşitli tiplerde manyetik kilitler kullanılmaktadır. Ardından manyetik kilidin fiyatı belirlenir. Kapının malzemesi ve istenilen tutma gücü farklı olduğu için manyetik kilidin modeli de farklıdır.
Manyetik Kilidin Özellikleri Nelerdir?
Manyetik kapı kilitleri, olağanüstü tutma özellikleri sayesinde yüksek düzeyde güvenlik sağlar. Bu, farklı malzemelerden yapılmış birçok kapı tipi için entegre bir sistemdir. Bu sistemin güç tüketimi çok düşüktür. 12V ile 24V arasındaki enerji gereksinimleri maliyet gerektirmez. Kullanılan teknoloji ve özellikler göz önüne alındığında manyetik kilitlerin fiyatı oldukça uygundur.
İmalat amacına bağlı olarak kapı üzerindeki yüksek basınca dayanabilmektedir. 180 kg basınca ve darbeye kolayca dayanır. Ağırlık mukavemetindeki bu artış, manyetik kapanmaya bağlıdır. Seçtiğiniz ürünün manyetik kilit aparatı da oldukça önemlidir. LZ mekanizması, L mekanizması, U mekanizması gibi kilitleme aparatları kullanımı kapıya göre seçilmelidir.


Genel Yayın Yönetmeni
haber@bandirma.com.tr