Ana Sayfa Arama Galeri Video
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
bandırma web tasarım

Erdek’te Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haberin fotoğrafı yok

Erdek’te 29 Ekim Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir’in Erdek ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı. İlçe protokolünün ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törenler, Cumhuriyet’in kuruluş ruhuna yakışır bir atmosferde geçti.

Törenler Hükümet Konağı’nda Başladı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Erdek Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen resmi törenle start aldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın da aralarında bulunduğu ilçe protokolü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayram kutlamaları için bir sonraki durağa geçildi.

Öğrencilerden Anlamlı Gösteriler

Törenler, Erdek Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Erdekli öğrenciler, hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler, şiirler ve oratoryolarla büyük beğeni topladı. Salonu dolduran vatandaşlar, genç yeteneklerin performanslarını coşkuyla alkışladı.

Vatandaşlar Bayram Coşkusuna Ortak Oldu

Gün boyu süren kutlamalara Erdekliler büyük ilgi gösterdi. Bayraklarla süslü caddelerde vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik mesajları verdi. Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkma sözü veren Erdekliler, 29 Ekim ruhunun ilçede her yıl daha da güçlenerek yaşatıldığını gösterdi.

  Kaynak : Haber Merkezi