Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DSİ Müdürünün Tarafsızlık İhlali ve AKP ile Olan İlişki Tartışma Yarattı

Sındırgı’daki Bir Toplantı, Devletin Tarafsızlık İlkesi Üzerine Tartışma Başlattı Balıkesir’de,

Sındırgı’daki Bir Toplantı, Devletin Tarafsızlık İlkesi Üzerine Tartışma Başlattı

Balıkesir’de, Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukçu’nun, AKP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’den aldığı talimatla Sındırgı İlçe Başkanlığı’nda muhtarlarla toplantı düzenlemesi tartışmalara yol açtı.

Valilik Talimatını Bekleten Müdür, İl Başkanından Talimat Alıyor

Görüntülerde, AKP İl Başkanı Aydemir’in bir vali gibi hareket ederek emir verircesine konuşmaları dikkat çekiyor. Ayrıca, DSİ Bölge Müdürü’nün, valilikten gelen yazılı talimatı bekleterek AKP il başkanından talimat alması, kamu idaresindeki tarafsızlık ilkesine gölge düşürdü.

Devletin Tarafsızlığına Gölge Düşüren Davranışlar

Videolarda, muhtarların taleplerini ilettiklerini ancak bu taleplerin, AKP il başkanının müdahalesine kadar dikkate alınmadığı anlaşılıyor. Bu durumun, devletin ve bağlı kurumların siyaset üstü kalması gerektiği inancını zedelediği belirtiliyor.

Devletin Siyasetten Bağımsız Çalışması Beklenirken…

Muhtarların defalarca ilettikleri taleplerin, bir siyasi partinin il başkanının müdahalesi ile çözüme kavuşturulacağının ima edilmesi, DSİ’nin Balıkesir’deki hizmet üretimine dair soru işaretleri doğurdu. Konu, devletin tarafsız bir hizmet anlayışıyla çalışması gerektiğini savunanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin siyasetten bağımsız, millet için çalışan bir devlet olarak kalması gerektiği vurgulanırken, bu gibi davranışların kabul edilemez olduğu belirtiliyor.