Tarım ve Orman Bakanlığı’nın isteği üzerine yürütülen 1176002 nolu TÜBİTAK KAMAG 1007 projeleri kapsamında, “Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Kat ve/veya Çeşit Geliştirme” isimli projeyle ilgili çalışan akademisyenler, Bandırma Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında önce, Borsanın elektronik satış salonunda satışları izleyen heyete, Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay tarafından bilgiler verildi. Ardından, Borsa salonunda, projeyle ilgili olarak karşılıklı düşünce alışverişinde bulunuldu.
Burada, Meclis Başkanımız İsmail Tunçbilek ve Yönetim Kurulu Üyemiz Can Tan tarafından, konuklara Borsamızın çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. Tunçbilek, TÜBİTAK destekli söz konusu projenin yararlı olduğuna dikkati çekerek, projede görev yapan akademisyenleri kutladı.
Gazetecilere proje hakkında bilgi veren, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü görevlisi Dr. Gülay Beşirli, şunları söyledi:
“1176002 nolu TÜBİTAK KAMAG 1007 projeleri kapsamında, TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Kışlık Sebze Yetiştiriciliğinde Kat ve/veya Çeşit Geliştirme” isimli projenin yöneticisiyim. Projede, müşteri T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’dır. İlgili proje kapsamında soğan, havuç, brokoli, kırmızı lahana ve marul kışlık sebze türlerinde Bakanlığa bağlı 5 enstitü, 7 üniversite ve 3 özel sektörün işbirliğinde, 45 araştırmacı olarak çalışıyoruz. 15 Aralık 2018’de başlayan projemiz kapsamında, söz konusu bu ürünlerin hastalıklara, kuraklığa ve tuza dayanıklı, besin değeri yüksek çeşitler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.”
Beşirli, yürüttükleri projenin AR-GE çalışmalarının 15 Aralık 2022’de başlayacağını, tohum üretimi uygulamasına ise 2025 tarihinde geçileceğini sözlerine ekledi.