Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Balıkesir’in doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtarak büyük bir ilgi topladı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT, 5-7 Şubat tarihleri arasında kapılarını açarak, yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırladı.
Fuarda Balıkesir standı, zeytinyağından, yöresel lezzetler ve kuru gıdalarına kadar geniş bir ürün yelpazesi ile dikkat çekti. Edremit, Burhaniye, Havran, Gönen ve Sındırgı gibi Balıkesir ilçeleri de stantta yer alarak kentin güzelliklerini tanıttı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, standa gelen konuklarla yakından ilgilendi. Konuklar, Balıkesir’in eşsiz doğası ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirildi.
Fuarda ziyaretçilerle bir araya gelen Başkan Ahmet Akın, Balıkesir’in turizm potansiyelinin altını çizdi ve şehri ziyaret etmeleri için davette bulundu. Akın, Balıkesir’in doğa, gastronomi ve tarih açısından zenginliğine dikkat çekerek, bu potansiyelin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini vurguladı. Akın, “Balıkesir, İstanbul ve İzmir arasında sıkışmış durumda. Ancak hedefimiz bu güzellikleri daha görünür kılmak. Tüm enerjimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Fuarın yabancı konuklarından Hindistanlı iş insanı Devashish Chourasia, Balıkesir’in yöresel lezzetlerinden etkilendiğini dile getirerek, şehri ziyaret etmek istediğini belirtti. Balıkesir’de eğitim alan Nilgün Oktay ise fuardaki tanıtımları beğendiğini belirterek, Balıkesir’in hak ettiği değeri daha fazla bulması gerektiğini söyledi. Balıkesir’in doğal güzellikleri ve geniş turizm potansiyeli, konuklardan tam not aldı.
Bu etkinlik, Balıkesir’in uluslararası alanda turizmdeki yerini sağlamlaştırma yolunda önemli bir adım oldu.
