Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde meydana gelen atama tartışması, mahkeme kararının açıklanmasıyla birlikte yeni bir boyut kazandı. Eski Belediye Başkanı Yücel Yılmaz döneminde Daire Başkanlığı görevine getirilen İlker Şahin’in atamasının hukuka aykırı olduğu belirtildi.
Mahkeme Kararı Şaşkınlık Yarattı
Mahkeme, Şahin’in haksız şekilde Daire Başkanlığına yükseldiğine ve aslında düz memur olarak kalması gerektiğine karar verdi. Bu durum, Balıkesir halkı arasında büyük yankı uyandırdı ve kamu kaynaklarının nasıl korunduğu konusunu gündeme getirdi.
Maaşlar ve Kamu Zararı Tartışma Konusu
Şahin’in, aldığı yüksek maaşları geri ödeyip ödemeyeceği ve oluşan kamu zararının nasıl telafi edileceği konusunda soru işaretleri bulunuyor. Şahin ise kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyarak süreci uzatma yolunu seçti.
Sorumluluk Sorgulanıyor
Yücel Yılmaz’ın bu durumdan dolayı nasıl bir hesap vereceği ve sürecin Balıkesir Belediyesi’ne olan etkileri kamuoyunca merak ediliyor. Balıkesir halkı, vergilerinin bu tür tartışmalı durumlarda nasıl kullanıldığını sorguluyor.
Gelişmelerle ilgili yeni bilgilerin takip edilmesi bekleniyor.


